Επενδύουμε στην ομάδα!

Επενδύουμε στην ομάδα!

 «Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία», είχε πει ο Henry Ford, για να τονίσει την αξία της συνεργασίας στην ομάδα μέχρι την επίτευξη του στόχου. Και οι επιστημονικές έρευνες ετών στηρίζουν αυτή του τη δήλωση.

Ενδεικτικά, έρευνα του 2010, δημοσιευμένη στο Science από τους Bahrami et al., αποκάλυψε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, το αποτέλεσμα μιας εργασίας είναι καλύτερο, όταν δύο τουλάχιστον άνθρωποι έχουν βοηθήσει ο ένας τον άλλο, αντί να δουλεύουν ξεχωριστά. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον, είτε για την ίδια την επιστημονική έρευνα, την οργάνωση μεγάλων γεγονότων, την οικογενειακή ζωή, την επίτευξη στόχων. Εξάλλου, οι περισσότεροι επιστήμονες θα πουν ότι η ικανότητα που έχουμε να επιλύουμε προβλήματα μαζί, σε ομάδες, έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την επιβίωση και κυριαρχία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι εύκολο να παίζουμε ομαδικά και να αποκτήσουμε αλληλεγγύη, ούτε και να στοχεύσουμε πάντα επιτυχώς προς έναν κοινό στόχο. Όμως, υπάρχει προθυμία και προσπάθεια και όταν αυτό τελικά συμβεί, η συνεργασία μπορεί να κινήσει μέχρι και βουνά.

Η ομάδα πρέπει να είναι λειτουργική!

Η ομάδα φέρνει το αποτέλεσμα και, στο κομμωτήριο, η ομάδα κερδίζει και η ομάδα χάνει. Πάντα δύσκολο να ταιριάξουν τα άτομα, ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικές ομάδες, τα προβλήματα μεγαλώνουν. Γιατί; Γιατί, δυστυχώς, οι εποχές φέρνουν τον καθένα από εμάς να έχουμε καθημερινά προσωπικά προβλήματα, επομένως όταν καθένας έχει το δικό του φορτίο να αντιμετωπίσει καθημερινά τότε δύσκολα μπορεί να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί.


Δική μου πρόταση: Υποθετικά βάλτε ένα δέντρο έξω από την είσοδο του κομμωτηρίου. Εκεί κάθε εργαζόμενος αφήνει τα προβλήματα του και τα παίρνει ξανά στην έξοδο.


Κανόνες, ομαδικοί στόχοι, συνεχής δράση. Ενημέρωση, ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και δουλειά.

Η ομαδική εκπαίδευση και τα workshop είναι πολύ αποτελεσματική εκπαίδευση!

Η δημιουργία κοινών εμπειριών δένουν την ομάδα και υπάρχει πλέον άλλη κατανόηση και αντίληψη που έχει βάση σε κοινή γνώση.

Keep in mind:

1. Ο αρχηγός μιας ομάδας πρέπει να μπορεί να πει: «Αυτό πρέπει να γίνει. Θα το κάνεις εσύ. Μ’ αυτόν τον τρόπο». Η επιβίωση της ομάδας εξαρτάται από αυτήν την αδιαμφισβήτητη εξουσία. Χωρίς αυτήν, κανένας δεν αισθάνεται σιγουριά.

Peter Drucker

2. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο, όμως ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.

3. Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.

Helen Keller

4.Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος, και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη.

Rudyard Kipling


Η Digital Hair Academy Maria Dretaki μπορεί να αναλάβει εκπαίδευση την εκπαίδευση της ομάδας σας, αφού κατέχει τα κατάλληλα εργαλεία και την απαιτούμενη εμπειρία για την καθοδήγηση της μέσω των σεμιναρίων. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα, σχεδιασμένο πάνω στις ανάγκες σας, σε συνεργασία μαζί μας.


Επένδυσε στη γνώση, επένδυσε στη δουλειά σου!

Κλείστε ραντεβού για ένα free test