Έχεις βρει το δικό σου αποτύπωμα;

Έχεις βρει το δικό σου αποτύπωμα;

Υπήρξα από τους κομμωτές, που έκανα για τους πελάτες μου, μόνο ότι ήθελα εγώ!

Ήθελα να αποκτήσει η πελάτισσα μου στυλ και χαρακτήρα και το έκανα αδιαπραγμάτευτα. Ήθελα να αφήνω το αποτύπωμά μου!

Τους έλεγα: «Ξέρω τι χρειάζεσαι και θα στο φτιάξω αμέσως!»

Στη πραγματικότητα όμως στο 80% των πελατών τους άρεσε να αποφασίζω για αυτούς, τους άρεσαν οι αλλαγές και τα πρωτότυπα στυλ αλλά… υπήρχε και ένα 20% που ήθελε να με σκοτώσει!

Πάντα ένιωθα καλλιτέχνης, όλα τα έβλεπα σαν ένα έργο τέχνης. Εξαιτίας αυτού, η εξέλιξη ερχόταν γρήγορα. Δεν πήγα ποτέ με την λογική, παρά μόνο με το συναίσθημα.

Τα κεφάλια που έκανα, ξεχώριζαν στην πόλη μου. Πολλά ιδιαίτερα στυλ και έτσι καταλάβαιναν ότι η εικόνα ήταν δημιούργημα μου. Είχαν το αποτύπωμα μου.

Με κόπο και πολλές εμπειρίες στο χώρο του κομμωτηρίου σαν hairstylist, έχω αποκτήσει τον απαραίτητο επαγγελματισμό πλέον ,έχω αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζω το πελάτη και πάνω από όλα, θα ακούσω τις δικές της ανάγκες και επιθυμίες.

Ναι καλλιτέχνης αλλά και επαγγελματίας, να ακούς τι έχει να σου πει το άτομο απέναντι σου. Να έχεις το ταλέντο, το τρόπο και την γνώση να του δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, την τέχνη σου και να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό για εκείνη ώστε να την κάνεις χαρούμενη καθημερινά.

Σίγουρα ο χρόνος φέρνει τον επαγγελματισμό. Κανείς ήρθε με εμπειρία.

Η εμπειρία σε βοηθάει να δημιουργήσεις την δική σου ταυτότητα, ο χρόνος, η τριβή και η επένδυση στις γνώσεις.

Λάθη πάντα θα συμβούν. Όμως, πρέπει να τα κατανοήσεις, ώστε να μην τα επαναλάβεις.

Έμπνευση τη στιγμή της φωτογράφισης!

Θα σας διηγηθώ την εμπειρία μου με αυτή την φωτογράφιση. Σχεδιάζω εικόνες, φτιάχνω πολλά χρόνια φωτογραφίες avant-garde επειδή θέλω να εκφράζομαι όσο πιο καλλιτεχνικά μπορώ. Με αυτό τον τρόπο ξεχώρισα τον καλλιτέχνη από τον επαγγελματία κομμωτή και κάπως έτσι γλίτωσαν οι πελάτες!

Ξεκίνησα με το να βρω αυτό το υπέροχο μοντέλο, συνέχισα με το να σχεδιάσω μαλλιά για εκείνη και έφτιαξα 3 διαφορετικές κατασκευές. Μια εβδομάδα έφτιαχνα μαλλιά…

Πήγα στην φωτογράφιση. Μόλις έπιασα τα μαλλιά της, μόλις έλυσα το ponytail που είχε εκείνη και άγγιξα τα υπέροχα afro φυσικά μαλλιά της…

Ήταν η στιγμή που ήρθε ο φτερωτός έρωτας, η λαμπερή έμπνευση και μου λέει:

«Μην βάλεις τίποτα, απλά κάνε κάτι με αυτά τα τόσο όμορφα φυσικά. Είναι πανέμορφα, μην παρέμβεις!»

Άκουσα τα μαλλιά, είδα τις γωνίες του προσώπου της και η μαγική στιγμή της δημιουργίας κούνησε τα χέρια μου!

Οι κατασκευές που είχα φτιάξει, έμειναν στην κούτα μεταφοράς, δεν τις χρησιμοποιήσαμε ποτέ.

Όμως είμαι σίγουρη ότι η δική τους στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη.

Ακόμη και στο μοντέλο, σε μια οργανωμένη δηλαδή διαδικασία, ένωσα την τέχνη με το επαγγελματισμό. Η γνώση με βοήθησε να δημιουργήσω ένα μοναδικό έργο τέχνης, που ταιριάζει στο μοντέλο που είχα την χαρά να πιάσω στα χέρια μου!

Συμπέρασμα:

Είμαστε καλλιτέχνες και πρέπει να δημιουργούμε για τους πελάτες μας έργα τέχνης, μοναδικά αλλά πάντα πάνω στις δικές τους ανάγκες. Με οδηγό το επαγγελματισμό, να τους προτείνουμε το ιδανικό στυλ και να σχεδιάζουμε σαν stylists και να δίνουμε την δική μας πινελιά. Αυτή θα γίνεται κάθε φορά ένα έργο τέχνης αφήνοντας πάνω τους την υπογραφή μας και το αποτύπωμα μας.

Το αποτύπωμα σου είναι το στυλ και η αισθητική που σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Εσύ έχεις βρει το δικό σου;

Credits:

Hair:Maria Dretaki

Mua: Natalia Gorbunova

Photographer: George Desipris

Model: Nana Belushi

Κλείστε ραντεβού για ένα free test