Γνώρισα το Manolo Blanick

Γνώρισα το Manolo Blanick

Η βιογραφία του στο ωδείο Αθηνών

Σχεδιαστής παπουτσιών Manolo  Blanick

Ο Manolo Blanick γεννήθηκε στις Κανάριες Νήσους, στη Σάντα Κρουθ δε λα Πάλμα. 

Σπούδασε λογοτεχνία και τέχνη στη Γενεύη πριν μετακομίσει στο Παρίσι το 1965 όπου αποφάσισε να γίνει σχεδιαστής. 

Οι ψηλοτάκουνες γόβες Μανόλο Μπλάνικ λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής, της φινέτσας και του θηλυκού design θεωρούνται μοναδικές και ύμνος στη γυναικεία κομψότητα.

Σε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το 1970, έδειξε τα σχέδια του στη Νταϊάνα Βρίλαντ, τότε αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, η οποία τον ενθάρρυνε να επικεντρωθεί στα υποδήματα. Άρχισε να δημιουργεί παπούτσια στο Λονδίνο το 1971. 

Τα παπούτσια Blahnik ήταν δημοφιλή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.

Πολλές αναφορές στον Ισπανό σχεδιαστή έχει κάνει στην τηλεοπτική σειρά η Κάρι Μπράντσο (ο χαρακτήρας που υποδύεται η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ), η οποία θυσίαζε το ενοίκιο της για ένα ζευγάρι Manolo’s. 

sex & the city 

«Τα παπούτσια βοηθούν να μεταμορφωθεί μία γυναίκα», έχει πει ο 73χρονος Manolo Blanick.

Στην καριέρα των πέντε δεκαετιών έχει σχεδιάσει περισσότερα από 30.000 διαφορετικά στιλ παπουτσιών κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμη και των πιο αυστηρών κριτών της μόδας. 

«Ο Μανόλο Μπλάνικ είναι ένας θρύλος που συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο»

Γιατί σας λέω όλα αυτά; γιατί πριν γνωρίσω ποιος είναι ο Μανολο, είχα ήδη δημιουργήσει το πρώτο χτένισμα εμπνευσμένη από τα παπούτσια του . 

Ένα χρόνο πριν εμπνέομαι από ένα παπούτσι που δεν ξέρω πιάνου είναι, απλά το συναντώ στο διαδύκτιο και δημιουργώ σε show haute coiffure Hellas . Κατά την διάρκεια της έρευνας για την ζωή του, το συναντησα ειδα ότι ήταν δικό του και πραγματικά ενθουσιάστηκα !!!!

Ένα χρόνο μετά μου ζητάει η L’Oréal professionnel εν μέσο της haute coiffure Hellas να σχεδιάσω την βιογραφία του Manolo Blanick με μαλλιά. Ένα μοναδικό show για  να τιμήσουν το Manolo Blanick σε ένα cocktail event που δημιούργησε η Τζένη Μπαλατσινού στο μουσικό ωδείο Αθηνών  και στο Μέγαρο μουσικης Θεσσαλονίκης . 

Μια μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση  για μένα, την οποία κρατάω στην καρδιά μου, σαν μια από τις πιο δυνατές δημιουργικες στιγμές στην ζωή μου .

Step 1 : Συνεργάστηκα με το διάσημο στυλίστα Μιχάλη Πάντο. Μέσα σε ένα βράδυ έκανα έρευνα, διάβασα και σχεδίασα με σεβασμό κάθε σημαντική στιγμή της ζωή του Manolo Blanick 

Step 2 :  έκανα μια  συλλογή κομμωτών από όλη την Ελλάδα  και οργάνωσα δυο ομάδες που χρειαζόμουν για να υλοποιήσω το τεχνικό μέρος Αθήνας (Ιωάννα Τζιγκα , Δημητρης Δρακας Ιδομενεας Μηχαλοδημητρακης Μελινα Τσάκα και Αγγελος  ) & Θεσσαλονίκης ( Ιωάννα Τζιγκα ,Έλενα Βερικιου ,θεμης Καλατζης ) και τους ευχαριστώ …

Νιώθω ευγνώμων που κατάφερα να δημιουργήσω την βιογραφία ενος τόσο καταξιωμένου δημιουργού παπουτσιών. Αποτύπωσε το υλικό με έργο μου και το έστειλα στο Manolo όπου ζει στην Αμερική… χάρηκε πολύ . Περιμενα η αλήθεια ένα ζευγάρι γοβάκια, αλλά απλά με ευχαρίστησε ! Δεν πειράζει το ταξίδι μου στο κόσμο της τέχνης ήταν για άλλη μια φορά μαγικο . 
Δείτε  τι έγινε !!!

Κλείστε ραντεβού για ένα free test