Η θερμοκρασία είναι σύμμαχος.

Η θερμοκρασία είναι σύμμαχος.

Θερμότητα: Yay or nay?

Θερμότητα:

Τι ισχύει τελικά;
Τι κάνει στα μαλλιά μας ;

Πολλά λέγονται και γράφονται για τη θερμότητα.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε μια προσέγγιση στο θέμα.

Στο παρελθόν το σεσουάρ ήταν το εργαλείο που έδινε ζωή στο κομμωτήριο. Οι γυναίκες περίμεναν ώρες για ένα χτένισμα, τα χέρια των κομμωτών έπαιρναν φωτιά.

Στην πάροδο του χρόνου η τεχνολογία πήρε δυναμική θέση, στο χώρο του κομμωτηρίου. Αρχικά έκανε την ζωή του κομμωτή πιο εύκολη. Στη συνέχεια, για εξοικονόμηση χρόνου, ξεκίνησαν οι γυναίκες να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν κάποια κομμωτικά εργαλεία στο σπίτι. Έπειτα, άρχισαν να αναζητούν την ταχύτητα με την προσωπική χρήση εργαλείων στο σπίτι. Το χτένισμα στο κομμωτήριο πήρε διαφορετική διάσταση.

Οι κομμωτές αναζητούν νέους τρόπους για να διαφοροποιούν καθημερινά και να εξελίσσουν την δουλειά τους. Γιατί;
Γιατί… οι κοπέλες και μόνες τους κάνουν πλέον όμορφα χτενίσματα!
Τίποτα όμως δεν θα αντικαταστήσει την φροντίδα του κομμωτή, την γνώση και την ποιότητα που προσφέρει στο χώρο του κομμωτηρίου, σε συνδυασμό με την εμπειρία του.

Τα θερμαντικά εργαλεία όπως το σεσουάρ, το σίδερο για μπούκλες και το σίδερο ισιώματος, είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους ενόχους για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Είναι πλέον εύκολα στην χρήση αλλά θέλουν προσοχή!

Ιδανική θερμοκρασία για τα μαλλιά είναι στους 185 βαθμους στα θερμαντικά εργαλεία.
Τα λάθος πολλές φορές με τα σεσουάρ είναι ότι κολλάμε το στόμιο πάνω στην τρίχα και επιμένουμε και σαν αποτέλεσμα καταστρέφεται η κεράτινη, ουσία της τρίχας, χάνει την ελαστικότητα της, τα λέπια της τρίχας καταστρέφονται και η τρίχα μένει εκτεθημένη έχοντας θλιμμένη όψη (σαν ξερά στάχια).

Η σωστή χρήση είναι να ζεσταίνουμε την τρίχα ώστε να μαλακώνει η κεράτινη ουσία, πλάθουμε την τρίχα (όπως λέω και στα μαθήματα μου) και της δίνουμε σχήμα.
Κάνουμε τα ίσια μαλλιά σγουρά και τα σγουρά ίσια.

Τα ελληνικά φυσικά μαλλιά είναι συνήθως σκούρα, σγουρά ή σπαστά και πλούσια. Τα ελληνικά χέρια είναι μοναδικά λένε οι Γάλλοι κομμωτές, οι οποίοι μας θαυμάζουν για την τέχνη που έχουμε στα χέρια μας, δαμάζουμε την τρίχα όσο ατίθαση και αν είναι.

Τα ελληνικά μαλλιά συνήθως φριζάρουν.
Η ευθύνη βέβαια δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στα εργαλεία, αλλά και στην χρήση καθώς η πραγματκή φθορά συμβαίνει όταν δεν προστατεύουμε τα μαλλιά μας σωστά από τη θερμότητα.
Για αυτό το λόγο, δεν θα πρέπει να αμελείτε ποτέ τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που προστατεύουν, δημιουργώντας ένα λεπτό φράγμα προστασίας ανάμεσα στην τρίχα και το θερμαντικό εργαλείο.
Τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή και το χτένισμά σας θα διαρκεί πολύ περισσότερο.

Εμείς είμαστε γιατροί των μαλλιών, εμείς πρέπει να δώσουμε οδηγίες χρήσεως των εργαλείων και των προϊόντων, γιατί πραγματικά θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν όμορφα μαλλιά και τα όμορφα μαλλιά είναι τα υγιή μαλλιά!

Βοηθάμε την πελάτισσα μας να φροντίσει τα μαλλιά της, με το σωστό τρόπο χρήσης των προϊόντων που επιλέγει.
Βοηθάμε την πελάτισσα μας να χτενίσει με το σωστό τρόπο το κούρεμα που της κάναμε για να δείξει την αισθητική του.

Η ειλικρίνεια και η συμπεριφορά μας δείχνουν την αξία της δουλειάς μας και έτσι αποκτούμε πιστούς πελάτες. Η εμπειρία και η γνώση αποκτούν ουσία όταν εμείς τις αξιοποιούμε σωστά.

Η θερμότητα θέλει προσοχή και σωστή μεταχείριση, για να παίρνουμε το αποτέλεσμα της χρήσης της και να τη χαιρόμαστε, τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας, χωρίς να πληγώνουμε τα μαλλιά, αλλά φροντίζοντας τα.

Καταλήγω ότι:
Η θερμοκρασία είναι σύμμαχος που τον σεβόμαστε… και εκείνος μας κάνει την ζωή όμορφη!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το όνομα είναι υποχρεωτικό .
Το τηλέφωνο είναι υποχρεωτικό και μπορεί να είναι μόνο αριθμός.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.
Το μήνυμα είναι υποχρεωτικό .

Κλείστε ραντεβού για ένα free test